Politeia : The Catcher in the Rye

Am creat acest blog  excluzind  din start   politica,  incercand  sa   aduc     lucruri incredibil de frumoase pe linga  care trecem .

Totusi,  intre lucrurile  ireal de frumoase nu pot sa exclud  efortul admirabil si total dezinteresat  material   al lui @theophyle impreuna cu @desi, @cetatean  si toata  comunitatea  Politeia ,  plus toata stradania din ultimii ani si din ultimele saptamini  de arata  pericolulele   ce pandesc   tara asta  nefericita.  Si vazind Romania semibuimaca de ieri  29.07 , si concluzia de azi ca  “O minoritate inteligentă a reuşit să salveze ţara de la un dezastru  ”    nu pot sa nu il vad pe Theophyle & Comunitatea  stand  eroic  si  dezinteresat   de veghe in lanul de secara.

Thousands of little kids, and nobody’s around – nobody big, I mean – except me. And I’m standing on the edge of some crazy cliff. What I have to do, I have to catch everybody if they start to go over the cliff – I mean if they’re running and they don’t look where they’re going I have to come out from somewhere and catch them. That’s all I do all day. I’d just be the catcher in the rye and all.

Roberto Fonseca – pianist nascut la Havana  – 31 ani –  aduce rafinament  jazzului latin.
Impreuna cu Cachaito Lopez   celebrul bassist (nu  basist  🙂 )
Llego Cachaito    O balada tipica jazzului latin  diferita ca miscare de ritmul baladei in  jazzul  traditional

Triste Alegria   din discul Zamazu

Duce melodia la un efect fantastic  pornind de la balada si terminand foarte ritmic.   Vezi  discutia solistica intre  basul lui Lopez si  pianul lui Fonseca.

Beautiful Love  – Sophie Milman

si … everybody  needs  somebody   🙂   The Blues Brothers   cu John Beluschi  si Donald  Dunn

Poate  ati  vazut filmul  Ladies in Lavender   (UK_2005)  cu Judy  Dench si Maggie Smith  o poveste  a unor  doamne  ce ” au salvat  viata unui tinar  violonist   dar  care le-a  rapit  inima”

Acolo  aproape toata muzica   este  interpretata  de Joshua  Bell  . Piesele sunt listate aici,  iar majoritatea pot fi gasite pe youtube

Claude Debussy – La fille aux cheveux de lin   Joshua Bell  (exista si varianta pian  )  Cele 2,20 minute in care iti tii rasuflarea

O inima  sfarimata –  Joshua Bell     


Poeta  – Juan Miro  1940

Promenada 4km  Copacabana – Roberto Burle

 Kengo Kuma si asociatii   Cabana in estul Japoniei

 

About lastnightmusic

Incercam sa aducem aici diverse "chestii": 1) Incredibil de frumoase si in acelasi timp 2) Necunoscute de tine (pe cit posibil), pe linga care, era pacat sa treci in viata asta, si sa nu te bucuri de ele.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Politeia : The Catcher in the Rye

 1. paula says:

  Buna seara lastnightmusic! Multumesc ptr grija de care dati dovada ptr arta frumosului suflet pe care il avem unii dintre noi. De fapt asa ar tb sa fim cu totii! In timp poate devenim aidoma blogurilor voastre: Theophyle, Desy Demeter, Cetatean, etc. Va citesc pe toti cu mare interes si sincera sa fiu parca facem parte dintr-o familie. O mare familie spirituala, ptr ca sufletele noastre sunt in rezonanta de frumos, adevar, dreptate, armonie si pace sufleteasca.
  Multumesc ptr subiectele si temele zilei. Ceva ce mie imi place in mod deosebit:

  si

  • Paula, multumesc pentru vorbele frumoase si pentru muzici. Mai vino pe aici 🙂

   • paula says:

    Cu mare placere, atata timp cat sunt invitata cu caldura sufleteasca si de mare iubitori de frumos ai artelor! Eu sunt mai mult ptr starea simtiala, de auditie cand este vb despre muzica culta si aleasa, decat ptr cuvinte. Dar … uneori si cuvintele isi au rostul lor. Considerand ca esti un fin si un mare cunoscator al acestor genuri de muzici, cuvintele sunt fara de … cuvinte!
    Ceva frumos pentru o zi frumoasa asa cum este si tema blogului tau:

    si…

    si…

    si …

    si…

    si…

    si…

    si…

    si…

    si…

    si…

    si…pentru a incheia aceasta zi sub acordurile culte vivaldiene:

 2. fini says:

  Sunt o cititoare “Politeia” şi admir formidabila muncă a lui Theophyle. Mulţumesc pentru toate informaţiile primite.

 3. fini says:

  UTS şi de data aceasta ai o postare deosebită.
  Nici nu ştiu cu ce să încep.
  Urmăresc în fiecare an festivalul Ravinia, sediul estival al Chicago Symphony Orchestra. La Ravinia se desfăşoară concerte de muzică simfonică, de jazz, pop, rock şi spectacole de operă cu invitaţi de marcă din tot mapamond-ul. Anul acesta pe 11 iulie, acum două săpămâni bune, invitaţii, la Ravinia, au fost Dan Aykroyd & Jim Beluchi.

  http://www.ravinia.org/ViewDate.aspx?date=7/11/2012

  • Multumesc Fini ! 🙂
   Cind vorbim de Chicago si cind vorbim de Blues Brothers totdeauna ma gindesc la versiunea lor la SWEET HOME CHICAGO ! E una din piesele cele mai tonice de intors acasa….. chiar la Chicago

 4. fini says:

  ” La fille aux cheveux de lin ” varianta pe care ai adus-o, parcă întrece originalul pentru pian. “A broken Heart” – cumplit clip.
  Bell este interpretul ideal al unor piese care cer multă vibraţie interioară. Cred că sunt fan Bell.

 5. fini says:

  Roberto Fonseca este pentru mine o surpriză deosebită. Mulţumesc.
  Privindu-i pe Roberto Fonseca şi Joshua Bell în timpul interpretării impresionează dăruirea până la uitarea de sine

  • Intradevar sunt tineri amindoi si cu toata diferenta domeniilor lor muzicale reprezinta noul val , cel foarte rafinat sensibil

  • Pustiul – Fonseca- este discipol al lui Ibrahim Ferrer Am descoperit o Perfidia interpretata de Ferrer unde il vezi in stinga cuminte la pian pe Roberto Fonseca 🙂


   Ricardo Fonseca este un cintaret de mare viitor cu mult potential , cred eu

 6. fini says:

  Ce joc de linii în mansarda cabanei lui Kengo Kuma ! Lemnul tavanului şi soba mă duc cu gândul la căldura plăcută dinăuntru.

  • Da, un receptacol perfect pentru muzica . Cred ca ai intrat pe linkul cu site-ul si lucrarile echipei lui Kengo Kuma. Un mare rafinament si apropierea de natura chiar in cazul cladirilor de birouri,,,vezi Shanghai

   • fini says:

    Dacă este perfect pentru ascultat muzica mă gândesc că a fost gândită şi acustica încăperii, poate şi de aceea tavanul are profilele din lemn. Am deschis link-ul Cabanei în estul Japoniei şi am privit minute în şir http://kkaa.co.jp/works/y-hutte/ : Aici Cabana este parte a naturii. Tot privind fotografia am avut impresia că cerul se prelinge pe acoperiş. E atâta linişte acolo !
    Oh, bine că mi-ai atras atenţia să deschid şi linkul Kengo Kuma. Acuma am deschis şi am văzut că este mult de vizionat, mă voi delecta dupămasă cu imaginile de acolo.

 7. fini says:

  Pentru că este seara târziu aduc o “Nocturnă” de Fr. Chopin care în interpretarea lui J. Bell concurează originalul :

 8. mar says:

  Superb 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s