Valea Templelor- Agrigento

Templul Concordiei in Valea Templelor- Agrigento. Lumina, soarele, cerul, marea sunt atat de puternice si ireale incat ai putea crede ca sunt “ajutate” cu Photoshop. In plus Concordia s-a pastrat in picioare pentru ca a fost cateva sute de ani si biserica crestina, deci nesupusa distrugerilor. Impreuna cu Parthenonul pare a fi cel mai conservat templu grecesc.

Livezi cu migdali, in vale in Akragas,

Smochin si cactus in zona templului Concordia.

25 aprilie 1787, Goethe scrie din Agrigento de la temple (Calatorie in Italia pag 272 si urmatoarele- Chiar merita citit si vazut). Templul Herei si pastori este pictat atunci de Kniep insotitorul sau si il privim cu ochii lui Goethe.

Capitel doric al templului lui Zeus Olimpianul- Agrigento. Sic transit gloria…

. Templul lui Castor si Polux

Telamonii din Templul lui Zeus in Agrigent. Cariatide la masculin.Unici in in antichitate. Barbati uriasi, 8 metri inaltime din 12 blocuri de calcar, ( acum la pamant) sustineau antablamentul si cornisele templului. Telamonii sunt amintiti de Vitruviu in De Architectura VI

Advertisement

About lastnightmusic

Incercam sa aducem aici diverse "chestii": 1) Incredibil de frumoase si in acelasi timp 2) Necunoscute de tine (pe cit posibil), pe linga care, era pacat sa treci in viata asta, si sa nu te bucuri de ele.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s