Pasarea arc

” Cand a sunat telefonul fierbeam spaghete in bucatarie si fredonam Cotofana Hoata a lui Rossini care se transmitea la radio . Consider ca muzica aceasta se potriveste perfect cu prepararea spaghetelor ” (Haruki Murakami Cronica pasarii arc, 2004 Polirom, pag 8 )

Cand se incheie Serenada pentru coarde a lui Ceaikovski, incepu o piesa mica de pian care suna intrucatva ca Schumann. Im era familiara dar nu puteam sa imi amintesc titlul. Cand se sfirsi, crainica anunta ca a fost vorba de scenele padurii nr sapte de Schumann intitulata “Pasarea Profetului” . Mi-am imaginat-o atunci pe Kumiko rasucindu-si soldurile sub celalalt barbat, ridincandu-si picioarele, zgariidu-i spatele cu unghiile , salivand pe cearsaf. Crainica reveni explicand ca Schumann a creat o scena fantastica in acre o pasare misterioasa ce traia in padure prevestea viitorul. (Haruki Murakami Cronica pasarii arc, 2004 Polirom)

About lastnightmusic

Incercam sa aducem aici diverse "chestii": 1) Incredibil de frumoase si in acelasi timp 2) Necunoscute de tine (pe cit posibil), pe linga care, era pacat sa treci in viata asta, si sa nu te bucuri de ele.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s