La sud de graniţa, la vest de soare.

“Intre toate discurile tatălui ei, cel mai mult îmi plăcea cel cu concertele de pian ale lui Liszt:căte un concert pe fiecare parte.
Aveam două motive să iubesc discul acela: în primul rînd, învelitoarea era foarte frumoasă, iar în al doilea rînd, nici una dintre cunoştinţele mele – cu excepţia lui Shimamoto, bineînţeles – nu ascultase concerte pentru pian de Liszt , şi zău că numai la gîndul acesta îmi zvăcnea inima în piept de bucurie.
Descoperisem o lume pe care cei din jurul meu nu o ştiau – ca o grădină secretă în care doar mie mi s-a permis accesul. Cînd ascultam concertele lui Liszt, mă simţeam înălţat pe un alt plan existenţial, cu o treaptă mai sus decît oamenii obişnuiţi.”
(11)
https://youtu.be/OxzwEPB4Gd0

https://www.youtube.com/watch?v=OxzwEPB4Gd0“Undeva, departe, se auzea melodia lui King Cole, La sud de graniţă. Bineînţeles, căntecul lui Nat King Cole era despre Mexic, dar la vremea aceea habar nu aveam despre ce e vorba. Cuvintele „la sud de graniţă” aveau o rezonanţă ciudată, atrăgătoare. Ori de cîte ori ascultam melodia, eram convins că trebuie să fie ceva minunat la sud de graniţă. Cînd am deschis ochii, Shimamoto îşi mişca încă degetele pe carourile fustei. Undeva în trupul meu am simţit un fior dureros, dar nespus de dulce.”(15)
https://youtu.be/bvswAge6VS0.

Advertisement

About lastnightmusic

Incercam sa aducem aici diverse "chestii": 1) Incredibil de frumoase si in acelasi timp 2) Necunoscute de tine (pe cit posibil), pe linga care, era pacat sa treci in viata asta, si sa nu te bucuri de ele.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s